Una din două companii creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua creşterea preţurilor

Una din două companii creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua impactul creşterii preţurilor, după cum arată rezultatele unui sondaj realizat de compania de consultanţă în resurse umane Hays România, scrie Ziarul Financiar.

396 afișări
Imaginea articolului Una din două companii creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua creşterea preţurilor

Una din două companii creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua creşterea preţurilor

Astfel, circa 64% dintre angajatorii care au răspuns unui sondaj realizat de Hays România spun că au decis să majoreze salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua impactul creşterii ratei inflaţiei.

Dintre acestea, 46% au declarat că vor începe acest demers în ianuarie 2023, în timp ce 34% au implementat aceste modificări în anul 2022.

„Inflaţia şi indexarea salariilor sunt două subiecte constante pentru angajatori şi anga­jaţi. În 2022, inflaţia s-a accelerat în întreaga lume şi a atins cel mai înalt prag din ultimele decenii - preţurile produselor şi ale serv­iciilor au crescut în urma perioadei post-covid şi s-au multiplicat din cauza efectelor conflictului din Ucraina. Deşi România a avut în 2022 cele mai mici rate ale inflaţiei în comparaţie cu ţările vecine mai dezvoltate din Europa de Est - Ungaria, Cehia şi Polonia - viteza de creştere a preţurilor înseamnă că angajatorii trebuie să fie în continuare conştienţi de impactul asupra angajaţilor lor“, afirmă Timur Makhmutov, director general al Hays România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici