Unde au crescut salariile: am întâlnit şi români fericiţi

Câştigul salarial mediu net a crescut într-un an cu 3,1% la nivelul întregii economii, ajungând în iunie la 1.422 de lei, a anunţat ieri Institutul Naţional de Statistică (INS). Bancherii rămân cel mai bine plătiţi români, în intermedieri financiare venitul net fiind de 3.442 de lei, cu toate că, din iunie 2009 şi până în prezent, salariile lor au scăzut cu 13%.

17 afișări
Imaginea articolului Unde au crescut salariile: am întâlnit şi români fericiţi

Unde au crescut salariile: am întâlnit şi români fericiţi (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Dacă angajaţilor din bănci le-au intrat mai puţini bani în buzunare, agenţii de asigurări au motive de bucurie. În activităţile de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), câştigul salarial mediu net a crescut, în aceeaşi perioadă, cu 14,7%, ajungând la 2.635 de lei.

"Explicaţia este simplă: de regulă, agenţii de asigurări sunt plătiţi la comision. Cum poliţele RCA s-au scumpit faţă de anul trecut, valoarea absolută a comisionului a crescut şi ei au ajuns să încaseze mai mulţi bani", a declarat pentru Gândul preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, Constantin Paraschiv.

Citeşte mai multe despre domeniile în care au crescut salariile pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici