Ungaria vrea să folosească fondurile rămase de la FMI şi UE pentru a ajuta debitorii ipotecari

Ungaria vrea să folosească fondurile de şase miliarde de euro rămase din acordul în valoare de 20 de miliarde de euro încheiat cu FMI şi Uniunea Europeană (UE) pentru a ajuta datornicii cu împrumuturi ipotecare aflaţi în dificultate, potrivit cotidianului Magyar Hírlap, citat de Portfolio.

15 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea să folosească fondurile rămase de la FMI şi UE pentru a ajuta debitorii ipotecari

Ungaria vrea să folosească fondurile rămase de la FMI şi UE pentru a ajuta debitorii ipotecari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul vrea să finanţeze Compania Naţională pentru Administrarea Activelor pentru a sprijini datornicii cu probleme financiare. Astfel, datornicii care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci vor deveni chiriaşi în propriile locuinţe în loc de a fi evacuaţi.

În Ungaria există aproximativ 90.000 de datornici cu împrumuturi ipotecare în valută cu restanţe mai mari de 90 de zile, potrivit publicaţiei cu profil financiar Portfolio, iar compania de administrare a activelor ar urma să achiziţioneze proprietăţile acestora.

Autorităţile de la Budapesta intenţionează să ceară acordul FMI, în această săptămână, pentru a folosi fondurile rămase din acordul încheiat cu instituţia internaţională şi UE, iar legislaţia corespunzătoare ar putea fi aprobată de Parlament în toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici