UniCredit, investigată în Italia pentru posibilă evaziune fiscală

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, este investigată de poliţia economică italiană pentru participare la o posibilă schemă de evaziune fiscală prin intermediul unui produs financiar complex al Barclays, au declarat, miercuri, surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

35 afișări
Imaginea articolului UniCredit, investigată în Italia pentru posibilă evaziune fiscală

UniCredit, investigată în Italia pentru posibilă evaziune fiscală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia investighează totodată şi dacă Intesa Sanpaolo a încheiat contracte pentru produse similare cu alte bănci, a precizat una din surse.

"În prezent, nu sunt implicate alte bănci", a spus o sursă.

Investigaţia a fost lansată în urmă cu aproximativ trei luni.

Autorităţile au percheziţionat birourile UniCredit şi au obţinut date în format electronic, de la Barclays, a doua mare bancă britanică în funcţie de valoarea de piaţă, precum şi de la UniCredit şi Intesa Sanpaolo.

Reprezentanţii Barclays au refuzat să comenteze.

Un purtător de cuvânt al Intesa Sanpaolo a spus că instituţia financiară cooperează în cadrul investigaţiei.

UniCredit a anunţat că va "oferi cooperare maximă tuturor autorităţilor şi are încredere în corectitudinea operaţiunilor băncii".

Publicaţia britanică Guardian a relatat, în luna martie, că Barclays a înfiinţat un produs destinat pieţei italiene, cunoscut sub denumirea "Project Brontos", în cadrul unor scheme internaţionale menite să evite plata impozitelor în Marea Britanie şi pe alte pieţe.

Sursele au mai spus că Barclays a oferit produsul UniCredit şi Intesa Sanpaolo în 2007. UniCredit ar fi acceptat produsul în acel an, dar Intesa Sanpaolo a refuzat propunerea.

Grupul UniCredit este prezent în România prin UniCredit Ţiriac Bank şi partenerii săi, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.

Intesa Sanpaolo Bank, una dintre cele mai mari instituţii financiare la nivel mondial, deţine în România aproape 100 de sucursale şi agenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici