UniCredit Ţiriac acordă, de miercuri, credite pentru "Prima Casă"

UniCredit Ţiriac Bank va începe să acorde, de miercuri, credite pentru achiziţia de locuinţe în cadrul programului "Prima Casă", în limita unui plafon maxim alocat de aproximativ 17 milioane de euro, a anunţat, marţi, instituţia de credit.

47 afișări
Imaginea articolului UniCredit Ţiriac acordă, de miercuri, credite pentru "Prima Casă"

UniCredit Ţiriac acordă, de miercuri, credite pentru "Prima Casă" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Banca acordă credite atât în euro, cât şi în lei, la o dobândă formată din valoarea Euribor la trei luni plus patru puncte procentuale şi, respectiv, Robor la trei luni plus 2,5 puncte. Nu se percepe comision de acordare, de administrare sau de rambursare anticipată", se arată într-un comunicat al UniCredit Ţiriac Bank.

Totodată, clienţii vor putea achita în avans suma împrumutată, integral sau parţial, în orice moment al derulării creditului.

Perioada de creditare variază de la 3 la 30 de ani, iar banca finanţează maximum 57.000 de euro sau echivalentul în lei din preţul de achiziţie a proprietăţii ce urmează să fie cumpărată, reprezentând până la 95% din preţ, dar nu mai mult de 95% din valoarea evaluată.

De exemplu, pentru un credit de 57.000 euro pe 30 de ani, rata lunară va fi de 313 de euro. La un împrumut de 40.000 euro, clientul va plăti lunar 220 euro, cu o dobândă de 5,10% pe an şi dobândă anuală efectivă (DAE) de 5,30%.

Totodată, un împrumut de 240.000 lei, cu o scadenţă de 30 de ani, va avea o rată lunară de 2.642 lei, iar clienţii pesoane fizice care vor obţine un împrumut de 170.000 lei, vor plăti lunar 1.872 lei, în condiţii de dobândă de 12,80% pe an şi DAE de 13,78%.

Preşedintele UniCredit Ţiriac Bank, Răsvan Radu, a declarat, săptămâna trecută, că banca va urmări cu prioritate, inclusiv prin intermediul programului "Prima Casă", finanţarea achiziţiei de apartamente de la dezvoltatorii creditaţi de bancă, dar fără a încerca să direcţioneze cererea.

Şeful UniCredit Ţiriac Bank consideră că succesul programului "Prima Casă" va fi măsurat prin tranzacţiile cu apartamente noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici