Unitatea 1 de la Cernavodă a revenit la putere nominală

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a revenit, sâmbătă, la putere nominală, anunţă Nuclearelectrica. Anterior, funcţionarea i-a fost redusă la 500 MW, pentru efectuarea unor lucrări.

149 afișări
Imaginea articolului Unitatea 1 de la Cernavodă a revenit la putere nominală

Unitatea 1 de la Cernavodă a revenit la putere nominală

SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă funcţionează din nou la putere nominala, lucrările de reparaţie la rezervorul aferent grupului turbogenerator fiind finalizate.

Lucrările se puteau face doar cu o reducere de putere a reactorului Unităţii 1.

”Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor s-au efectuat în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, arată SN Nuclearelectrica SA.

Vineri, Unitatea 1 a CNE Cernavodă a funcţionat la putere redusă pentru lucrări de reparaţie la un rezervor aferent grupului turbogenerator. SN Nuclearelectrica SA anunţa că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la o putere redusă de circa 500 MW.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici