Unitatea 2 de la Cernavodă, oprită din nou

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită, din nou, în noaptea de marţi spre miercuri, în timpul efectuării unui test, iar reactorul va fi reconectat, joi, la sistemul energetic, a anunţat Nuclearelectrica, operatorul centralei.

2 afișări
Imaginea articolului Unitatea 2 de la Cernavodă, oprită din nou

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost oprită din nou

"Societatea Naţională Nuclearelectrica aduce la cunoştinţă faptul că azi, 14 noiembrie, ora 00:28, Unitatea 2 de la CNE Cernavodă a fost oprită în conformitate cu procedurile de exploatare ale centralei, ca urmare a unui semnal fals de declanşare, în timpul efectuării unui test periodic de verificare a funcţionării «Sistemului de oprire rapidă numărul 1(SDS1)» a reactorului", se arată într-un comunicat al operatorului centralei.

Potrivit Nuclearelectrica, reactorul este oprit, cu toate sistemele de securitate disponibile.

"Având în vedere că declanşarea Sistemului de Oprire Rapidă a condus la otrăvirea reactorului cu xenon, se estimează că după aproximativ 48 de ore de la declanşare se vor relua măsurile de repornire a unităţii", precizează compania.

Reconectarea la sistemul energetic naţional este prevăzută pentru joi, după ora 19:00.

Nuclearelectrica a precizat că evenimentul a fost raportat către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), iar în cursul şi ulterior opririi reactorului nu au existat emisii sau deversări periculoase pentru personalul centralei, pentru populaţie sau pentru mediul înconjurător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici