Uniunea Europeană cere companiei Amazon să plătească 250 de milioane de euro, după ce a primit "beneficii ilegale" din partea unui stat european

Uniunea Europeană (UE) a stabilit că Amazon trebuie să plătescă 250 de milioane de euro, după ce compania a primit beneficii fiscale ilegale din partea Luxemburg, potrivit CNN Money.

1309 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană cere companiei Amazon să plătească 250 de milioane de euro, după ce a primit "beneficii ilegale" din partea unui stat european

Uniunea Europeană cere companiei Amazon să plătească 250 de milioane de euro

„Luxemburg a oferit beneficii fiscale ilegale companiei Amazon. Astfel, aproape trei sferturi din profitul Amazon în Europa nu a fost taxat”, a spus Margrethe Vestager, comisarul european responsabil de probleme de competiţie.

Luxemburg trebuie să recupereze ajutorul oferit ilegal.

Amazon a negat că a primit un tratament special din partea Luxemburg şi a spus că a plătit taxe potrivit atât reglementărilor din Luxemburg, cât şi celor internaţionale.

Comisia Europeană a stabilit că Luxemburg a ajutat în mod nedrept Amazon în ultimii opt ani, permiţând companiei să se separe în două diviziuni. O divizie din Amazon genera bani din vânzările online, iar cealaltă era o companie holding care colecta redevenţe. Doar prima companie plătea taxe în Europa, iar a doua companie nu avea angajaţi sau birouri.

„Companiei Amazon i s-a permis să plătească taxe de patru ori mai mici decât companiile locale care se supun aceloraşi taxe fiscale naţionale”, a spus Vestager.

Autorităţile din Luxemburg au declarat că nu consideră că înţelegerea lor cu Amazon este ilegală. „Amazon a fost taxată conform regulilor aplicate la acea vreme”, a transmis guvernul din Luxemburg.

CE a început investigaţia asupra taxelor plătite de Amazon în octombrie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici