UPC România fuzionează cu Cablevision of Romania şi alte două companii

Operatorul de telecomunicaţii UPC România va fuziona prin absorbţie cu Electron M. Bit Telecom, Sebmar şi Cablevision of Romania (CVR), firme pe care le controlează, operaţiunea vizând simplificarea procesului decizional şi reducerea costurilor administrative, prin formarea unei structuri unice.

1191 afișări
Imaginea articolului UPC România fuzionează cu Cablevision of Romania şi alte două companii

UPC România fuzionează cu Cablevision of Romania şi alte două companii

"În urma fuziunii, UPC Româniaîşi va consolida poziţia pe piaţa telecomunicaţiilor, devenind astfel o prezenţă mai importantă pe piaţa furnizorilor de televiziune prin cablu, telefonie fixă şi Internet, putând concura cu succes la nivel naţional cu cele mai importante companii din domeniu", se arată în proiectul de fuziune publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul de fuziune a fost întocmit şi aprobat de administratorii celor patru companii în data de 16 iunie.

Fuziunea dintre UPC România şi cele trei firme absorbite îşi va produce efectele de la 1 octombrie.

Cele trei societăţi au ca asociaţi UPC România şi CVR, ultima fiind controlată integral de UPC România.

Sebmar Focşani a fost achiziţionată de UPC România în luna iunie 2007.

CVR a intrat sub controlul UPC România în octombrie 2005, odată cu preluarea companiei Astral Telecom, care la rândul ei a achiziţionat-o de la Romtelecom, în aprilie 2005.

La începutul lunii octombrie 2007, compania a anunţat finalizarea procesului de fuziune prin absorbţie cu Minisat Târgovişte, Control Ploieşti şi Media Post Dej.

Anterior, UPC a fuzionat prin absorbţie cu Astral Telecom şi alte 13 societăţi, proces încheiat în octombrie 2006.

La începutul anului 2003, UPC România a anunţat că a încheiat procesul de fuziune prin absorbţie cu alte şapte societăţi din România.

Companiile absorbite au fost Aparatură Electronică Seltron Cluj-Napoca, Diplomatic International Comimpex Focşani, Control Cable Venture Ploieşti, Somax Botoşani, Selektronic Sfîntu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca şi Multicanal Holding Bucureşti.

Cu peste peste 1,66 milioane de abonaţi la finele lunii martie 2008, UPC România este o subsidiară a companiei olandeze UPC Holding, afiliată grupului american Liberty Global.

Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici