Urgie pe bursă: 60 de brokeri concediaţi în zece zile

Aproape 60 de brokeri au fost concediaţi între 24 noiembrie şi 5 decembrie, cu o lună înaintea sărbătorilor de iarnă, din cauza crizei financiare care a redus drastic profiturile societăţilor de brokeraj şi valoarea tranzacţiilor bursiere, scrie BUSINESS Magazin.

12 afișări
Imaginea articolului Urgie pe bursă: 60 de brokeri concediaţi în zece zile

Urgie pe bursă: 60 de brokeri concediaţi în zece zile

Societăţile de brokeraj au renunţat definitiv la o parte din brokeri, în timp ce pe alţii i-au păstrat ca agenţi delegaţi (brokerul îşi păstrează portofoliul de clienţi, lucrând pe bază de mandat fără carte de muncă).

Astfel, brokerul poate încasa în continuare comisioane din tranzacţiile clienţilor, dacă acestea există, şi, în acelaşi timp, să caute alt loc de muncă. Adrian Caramiha, unul din "caii de cursă lungă" ai pieţei de capital, tranzacţionează pe cont propriu pe bursele locale şi internaţionale, după ce a plecat în februarie de la societatea de brokeraj Broker Cluj, unde a fost director general adjunct.

"Sunt liber profesionist, cu toate acestea stau tot timpul în apropierea bursei. Investesc pe toate pieţele de capital. Nu pot să spun că am marcat profit, dar am reuşit să îmi conserv capitalul în această perioadă, în special din plasamentele pe care le-am făcut pe pieţele internaţionale", spune Caramiha.  

Citiţi mai multe despre necazurile brokerilor pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici