Va fi un cutremur în piaţa auto. Oficial: În următorul deceniu vor rămâne doar 10 companii pe piaţă

Industria mondială a automobilelor se va reduce la doar 10 companii în următorul deceniu, a declarat un rival chinez al Tesla, în condiţiile în care concurenţa intensă de pe piaţa vehiculelor electrice din China se extinde la nivel global.

33375 afișări
Imaginea articolului Va fi un cutremur în piaţa auto. Oficial: În următorul deceniu vor rămâne doar 10 companii pe piaţă

Va fi un cutremur în piaţa auto. Oficial: În următorul deceniu vor rămâne doar 10 companii pe piaţă

Brian Gu, vicepreşedinte al companiei Xpeng, cu sediul în Guangzhou a declarat într-un interviu pentru FT că pentru a rămâne "în picioare" o companie ar trebui să aibă vânzări anuale de cel puţin 3 milioane de vehicule, susţinute de exporturi globale.

În prezent cel mai mare producător auto din lume, Toyota, a vândut 10,5 milioane de maşini în 2022, în timp ce Tesla a vândut 1,3 milioane.

Avertismentul vine într-o conjunctură istorică pentru industria auto globală. China este pe punctul de a depăşi Japonia ca fiind cel mai mare exportator mondial de maşini în funcţie de volum, după ce a depăşit Germania anul trecut.

"Pentru a face parte din acel "club de 3 milioane" nu poţi fi un jucător exclusiv chinez, ci trebuie să fii un jucător global. Credem că, în acest scenariu, poate aproape jumătate din volumul tău vine din afara Chinei", a declarat Gu într-un interviu acordat Financial Times.

"În cinci până la zece ani, va fi o piaţă mult mai concentrată. Cred că numărul de jucători se va reduce probabil la mai puţin de 10 la nivel global".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici