Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice

Cel puţin 186 de membri ai personalului navigant al Malaysia Airlines au părăsit compania aeriană afectată de două catastrofe aviatice în cursul acestui an, a anunţat marţi compania, numeroşi dintre cei care au demisionat citând presiuni ale familiei şi temeri pentru siguranţa lor.

675 afișări
Imaginea articolului Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice

Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania din această mică ţară din Asia de Sud-Est, care, înainte de începutul acestui an, beneficia de o bună reputaţie în privinţa siguranţei, s-a aflat în pragul unei crize după o dublă tragedie: un avion cu 239 de persoane la bord a dispărut misterios între Kuala Lumpur şi Beijing la 8 martie (zborul MH370), iar un alt aparat, cu 298 de persoane la bord, a fost doborât de o rachetă la 17 iulie (zborul MH17) deasupra Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Malaysia Airlines a precizat că 186 dintre angajaţii din rândul personalului navigant au părăsit compania în primele şapte luni ale anului, numeroşi dintre cei care au demisionat făcând referire la presiuni ale familiei în urma celor două catastrofe aviatice.

"După incidentul MH17, demisiile în rândul personalului navigant au atins vârful, dar acum s-au diminuat şi au ajuns la niveluri obişnuite", a anunţat compania, într-un comunicat.

"Numeroşi dintre cei care au demisionat au menţionat presiuni din partea familiei pentru motivarea demisiei, provocate de tragediile zborurilor MH17 şi MH370", a adăugat Malaysia Airlines.

Abdul Malek Ariff, secretarul general al sindicatului personalului navigant, a declarat luni pentru cotidianul Edge Financial Daily că însoţitoarelor de bord "le este acum teamă de zbor".

Deficitul în rândul personalului navigant îi obligă astfel pe însoţitorii de zbor să lucreze până la 12 ore pe zi, a adăugat liderul acestui sindicat reprezentând 8.000 de salariaţi ai companiei, cu 19.500 de angajaţi.

Malaysia Airlines a precizat că le oferă consiliere psihologică anagajaţilor companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici