Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă: Taxa pe lăcomie „este posibil să se modifice pe acest mic segment”: energie - încălzire

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a anunţat, duminică seara, că discută modificare „taxei pe lăcomie” pentru energie, deoarece sunt nişte probleme legate de încălzire. Discuţiile vor fi făcute după aprobarea bugetului.

4186 afișări
Imaginea articolului Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă: Taxa pe lăcomie „este posibil să se modifice pe acest mic segment”: energie - încălzire

Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă: Taxa pe lăcomie „este posibil să se modifice pe acest mic segment”: energie - încălzire

„Taxa pe lăcomie, nu cred că s-a pus niciodată problema (de renunţare - n.red.). Există discuţii pe taxa pe lăcomie pe anumite aspecte. Vorbim de nişte analize pe energie. Vorbim de producătorii pe cărbune, pe încălzire, de regulă, de CET-uri, de CEO Oltenia, CEO Hunedoara. Acolo sunt nişte analize, pentru că, în 2018, în afară de faptul că economia a dus-o într-un ritm bun, s-au făcut şi foarte multe analize care vor pregăti sau o pregătit reformele din acest an. În ceea ce priveşte energie, vorbim de o componentă de reformă. Este posibil ca pe acest mic segment să se modifice”, a afirmat Darius Vâlcov, într-o emisiune la Antena 3.

Consilierul premierului a spus că trebuie modificată taxa pe lăcomie, făcând referire la „riscul de încălzire”.

„Se ştia (de riscul de încălzire, înainte de adoptarea OUG nr. 114/2018), au fost făcute nişte analize, s-a discutat în coaliţie, în coaliţie s-a decis ceva, am mers la ministere, la ministere s-a decis altceva. Lucrurile sunt un pic neclare de la momentul construcţiei. Ceva a fost acolo, pentru că iniţial aşa ar fi trebuit să fie, fără partea de încălzire. Se pare că în forma în care a ieşit în public a existat această modificare. Mai mult, şi o greşeală, o scăpare, când s-a discutat despre reducerea taxelor la constructori. La sectorul construcţiilor, acolo lipseşte un cuvânt. Greşeala aceia se poate remedia printr-o simplă modificare”, a detaliat Vâlcov.

De asemenea, Vâlcov a mai spus că UDMR are reproşuri legate de „taxa pe lăcomie”, dar nu a menţionat ce reproşuri.

„UDMR nu au spus la ce se referă. Despre energie, ştim noi sigur că sunt câteva lucruri pe care vrem să le îndreptăm”, a mai spus Vâlcov.

De asemenea, de parte, din piaţa de capital şi cea bancară au fost cele mai multe presiuni pentru a fi schimbată „taxa pe lăcomie”, a precizat consilierul premierului.

„Discuţiile cu UDMR-ul s-au încheiat şi s-au încheiat foarte bine (pe buget - n.red.). 99% din discuţii s-au încheiat. (...) Sunt nişte discuţii (legate de modificare taxei pe lăcomie şi propuse de UDMR) care nu trebuit făcute în corelaţie cu bugetul”, a subliniat Vâlcov.

Astfel, până vineri trebuie adoptat bugetul de către Parlament, a reamintit Vâlcov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici