Valentin Urlan a fost numit director general interimar la Compania Naţională de Investiţii Rutiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, l-a numit, printr-un Ordin, pe Valentin Urlan ca director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR). Prin acelaşi Ordin au fost numiţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi AGA ai CNIR, anunţă Ministerul Transporturilor.

1860 afișări
Imaginea articolului Valentin Urlan a fost numit director general interimar la Compania Naţională de Investiţii Rutiere

Valentin Urlan a fost numit director general interimar la Compania Naţională de Investiţii Rutiere

„Funcţia de director general va fi ocupată de Valentin Urlan, pentru un mandat interimar. Selecţia s-a realizat în urma procesului de recrutare care a durat o lună, timp în care au fost evaluate zeci de aplicaţii. Peste 20 de candidaţi (persoane fizice din România, dar şi din străinătate) au fost selectaţi pentru interviu”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor (MT).

„Valentin Urlan este inginer constructor cu 22 ani de experienţă în domeniu, în elaborarea diferitelor categorii de proiecte UE (infrastructură, turism, dezvoltare socială, dezvoltarea mediilor de afaceri, precum şi în managementul de proiect, analiză financiară, analiză socio-economică, analiză de risc şi senzitivitate pentru proiectele de infrastructură regională). Activitatea sa cuprinde, de asemenea, şi experienţă în elaborarea de expertize tehnice, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, documentaţii de atribuire, caiete de sarcini, liste de cantităţi, evaluări de costuri, detalii de execuţie pentru proiecte de infrastructură. În această perioadă a coordonat peste 150 de proiecte de infrastructură de transport în România şi Georgia”, se arată în comunicatul MT.

Selecţia pentru Consiliul de Administraţie a fost realizată după identificarea principalelor categorii de expertiză ale componenţei consiliului. Membrii interimari selectaţi sunt exponenţi ai fiecărei categorii în parte: Alina Burlacu (expertiza în proiecte şi legislaţie de drumuri şi poduri), Daniela Şchiopu (economic), Mădălina Stoian (mediul academic), Victor Giosan (finanţe publice), Bogdan Puşcaş (achiziţii publice), Mihaela Ruscior (juridic), Gheorghe Ştirbu (mediul de afaceri).

Ministerul menţionează că până la finalul anului 2016 vor fi aleşi 5 membri care să compună Consiliul de Transparenţă CNIR. Directorul general va propune spre aprobarea Consiliului de Administraţie structura organizatorică, organigrama şi numărul de posturi pentru CNIR. Ulterior, va avea loc recrutarea personalului atât pentru funcţiile-suport (economică, juridică, resurse umane, administrativ, sănătate şi securitate în muncă, IT, informaţii clasificate, registratură/secretariat, secretariat AGA/CA, consilieri, structuri de control şi alte funcţii conexe), cât şi pentru funcţiile de bază (monitorizare şi implementare proiecte, dezvoltare proiecte, proiectare, achiziţii publice, concesiuni, precum şi alte funcţiuni necesare desfăşurării activităţilor de bază), conform Ordonanţei 111/2015. Tot până la finalul acestui an, va fi avizat proiectul de buget anual de venituri şi cheltuieli al CNIR.

Potrivit MT, în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al CNIR vor fi discutate alegerea Preşedintelui CA, prezentarea Regulamentului de Organizare şi Functionare a CA, alegerea Comisiei de Nominalizare şi Remunerare şi alegerea Comisiei de Audit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici