Valoarea veniturilor înregistrate de Orange România în primul semestru

Orange România a avut în prima jumătate a anului venituri de aproximativ 450 milioane euro, valoare apropiată de cea raportată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unei creşteri a numărului clienţilor companiei cu 154.000, la 10,2 milioane, şi diminuării tarifelor de interconectare.

20262 afișări
Imaginea articolului Valoarea veniturilor înregistrate de Orange România în primul semestru

Valoarea veniturilor înregistrate de Orange România în primul semestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, veniturile Orange România au coborât cu 0,6%, de la 452 milioane euro în primul semestru al anului trecut la 449 milioane euro, dar au urcat uşor în trimestrul al doilea, cu 0,2%, la 230 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de operator.

Dacă se exclude efectul reducerii tarifelor de interconectare, creşterea veniturilor la nivelul celui de-al doilea trimestru este de 3,8%, precizează Orange România.

Compania avea 10,2 milioane clienţi la finalul lunii iunie, faţă de 10,283 milioane la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului financiar prezentat joi de grupul francez Orange.

"Se înregistrează o tendinţă de migrare a utilizatorilor dinspre cartele preplătite către abonamente. Astfel, în ultimele 12 luni umărul de abonaţi a crescut cu peste 6%", se spune în comunicatul Orange România.

De asemenea, traficul de internet pe mobil înregistrat în reţeaua Orange a urcat cu 90% faţă de perioada similară a anului trecut, odată cu creşterea vânzărilor de smartphone-uri, dezvoltării aplicaţiilor şi serviciilor oferite.

Orange România a lansat la finalul anului trecut serviciile de date la mare viteză 4G pentru tablete şi modemuri, disponibile şi pentru smartphone-uri începând din luna aprilie.

Totodată, operatorul a intrat în iunie pe piaţa serviciilor de televiziune, prin Orange TV, cu o ofertă de 100 de canale, din care peste 40 sunt transmise în format HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici