Vantage Towers explorează posibilitatea implementării proiectelor sale sustenabile pe piaţa din România

Compania, singurul jucător de pe piaţa românească care construieşte o singură infrastructură pentru beneficiari multiplii

90 afișări
Imaginea articolului Vantage Towers explorează posibilitatea implementării proiectelor sale sustenabile pe piaţa din România

Bucureşti, 4 octombrie 2023 - Vantage Towers, un important operator european de infrastructură, explorează posibilitatea implementării în România a unora dintre iniţiativele sale sustenabile, bazate pe energie verde, care sunt testate în prezent pe alte pieţe din Europa. Din 2021, compania foloseşte deja 100% electricitate din surse regenerabile de energie pentru a-şi alimenta infrastructura.

„Vantage Towers îşi propune să accelereze procesul Europei către o conectivitate ultra-rapidă şi durabilă prin infrastructură şi tehnologii care vor juca un rol cheie. Aşteptăm cu nerăbdare să replicăm modelele noastre de bune practici şi proiectele noastre de succes, care sunt în derulare în prezent, într-o fază pilot în alte ţări europene, precum Germania, Grecia sau Republica Cehă. România a investit în extinderea acoperirii în bandă largă şi în creşterea capacităţii reţelei, aşa că reprezintă o posibilitate pentru noi de a aduce şi aici soluţiile noastre inovatoare şi sustenabile bazate pe energie verde”, a declarat Ionel Crăciun, Business Development Manager la Vantage Towers România.

Cu un angajament puternic faţă de sustenabilitate, Vantage Towers a lansat în Europa mai multe proiecte pilot bazate pe energie verde:

  • Germania – Vantage Towers şi-au unit forţele cu startup-ul de energie eolian, MOWEA, cu sediul la Berlin, care prevede instalarea a aproximativ 752 de microturbine eoliene pe 52 de structuri din Germania. Acestea vor avea capacitatea de a reduce consumul de energie din reţea şi costurile cu electricitatea pentru funcţionare la fiecare dintre locaţiile Vantage Towers cu până la două treimi şi chiar mai mult.
  • Grecia – Vantage Towers a demarat un proiect pilot de înlocuire a generatoarelor pe bază de diesel cu celule de combustibil în instalaţiile nepermanente care nu sunt conectate la reţeaua electrică, astfel încât să devină posibilă alimentarea acestora cu energie verde, pentru protejarea mediului. Compania testează aplicabilitatea sistemelor de celule de combustibil cu biometanol ca surse de rezervă şi surse de energie primară pentru locaţiile sale.
  • Republica Cehă - Vantage Towers a implementat energia solară pentru 10% din locaţiile sale din Republica Cehă. Aproximativ 400 dintre acestea vor fi echipate cu o soluţie de generare a energiei prin panouri solare cu capacitatea de a stoca excesul de energie generată în baterii de rezervă.

Strategia globală a Vantage Towers are ca scop promovarea digitalizării sustenabile în Europa prin reducerea emisiilor de carbon în reţeaua sa, folosind soluţii de energie verde.

Cu un model de business sustenabil, o singură investiţie, un singur contract şi o singură construcţie, dar mai mulţi beneficiari, Vantage este primul jucător de pe piaţa din România care şi-a construit infrastructura cu scopul de a o partaja. Ţinând cont că în România există zone în care s-au construit chiar şi 4 structuri metalice una lângă cealaltă, Vantage Towers are capacitatea de a schimba şi îmbunătăţi întregul sistem de infrastructură.

Transformarea digitală a României este tot mai accelerată datorită numărul tot mai mare de abonamente pentru smartphone-uri, cât şi a unui volum mediu de date în creştere per abonat. Alimentat de tot mai mult conţinut video şi de o penetrare mai mare a 5G, traficul de date mobile continuă să crească constant.

„Infrastructura telecom formează coloana vertebrală a transformării digitale în România. Aceasta permite conectivitatea, susţine accesul la internet de mare viteză, facilitează comunicarea mobilă, alimentează IoT şi soluţiile inteligente, facilitează serviciile şi tehnologiile digitale şi ajută la reducerea decalajului digital. Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de telecomunicaţii sunt esenţiale pentru progresul României în era digitală. În acelaşi timp, industria telecomunicaţiilor are un impact direct asupra economiei şi contribuie la dezvoltarea sectoarelor esenţiale”, a adăugat Ionel Crăciun, Business Development Manager la Vantage Towers România.

Vantage Towers are peste 2.300 de puncte de conectivitate în România şi oferă soluţii de înaltă tehnologie. Portofoliul companiei se axează mai mult pe locaţii la sol (GBT), situate în principal în zone rurale cu un număr scăzut al populaţiei. O parte semnificativă a portofoliului companiei este compusă din locaţii unde sunt amplasate turnurile pe acoperiş (RTT), mai potrivite zonelor urbane, cum ar fi Bucureştiul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici