Vânzări record pentru BMW, profitul producătorului crescând la 2 miliarde euro în trimestrul al treilea

BMW a înregistrat un profit înainte de dobânzi şi taxe de 2 miliarde euro în trimestrul al treilea, în urcare cu 14%, depăşind estimările analiştilor datorită creşterii vânzărilor la 18,8 miliarde euro, un nou record pentru producătorul german de autoturisme premium.

263 afișări
Imaginea articolului Vânzări record pentru BMW, profitul producătorului crescând la 2 miliarde euro în trimestrul al treilea

Vânzări record pentru BMW, profitul producătorului crescând la 2 miliarde euro în trimestrul al treilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) al BMW a urcat la 2 miliarde euro, de la 1,76 miliarde euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, iar vânzările au avansat de asemenea cu 14%, la 18,8 miliarde euro, transmite Bloomberg.

"Am avut un bun trimestru, stabilind noi recorduri în privinţa volumului vânzărilor, veniturilor şi profitului, în pofida condiţiilor dificile de pe piaţă. Asemenea întregii industrii auto, începem să ne confruntăm cu dificultăţi", a declarat într-un comunicat directorul general al BMW, Norbert Reithofer.

BMW a reuşit să-şi menţină performanţele financiare în perioada crizei datoriilor de stat din zona euro în principal datorită creşterii vânzărilor în China.  Rivalii de la Mercedez-Benz (Daimler) s-au pregătit pentru scăderea abruptă din acest an de pe pieţele europene printr-un program de reducere a cheltuielilor cu 2 miliarde euro şi au redus ţinta de profit pentru 2012.

Profitul EBIT al diviziei producătoare de maşini a BMW a scăzut cu 9,3% în trimestrul al treilea, la 1,65 miliarde euro, din cauza costurilor ridicate de dezvoltare şi concurenţei intense, notează compania. Marja de câştig a coborât astfel la 9,6% din vânzări, de la 11,9%.

Audi a înregistrat în trimestrul al treilea o marjă de 10,5%, faţă de numai 6,4% la Mercedes-Benz.

BMW a confirmat estimările pentru acest an, anticipând un profit înainte de taxe de cel puţin 7,38 miliarde euro, rezultatul din 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici