Vânzările auto din China au scăzut în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent cu 7,1%

Vânzările auto din China au scăzut cu 7,1% în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent, dar cererea pe cea mai mare piaţă globală a industriei a crescut în iunie, potrivit unui grup industrial.

143 afișări
Imaginea articolului Vânzările auto din China au scăzut în prima jumătate a anului 2022 faţă de anul precedent cu 7,1%

Vânzările din ianuarie până în iunie au totalizat 12 milioane de vehicule, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, raportate de agenţia oficială China News. Aceasta a precizat că este vorba de o estimare bazată pe date de la marile companii, sugerând că s-ar putea schimba ulterior, potrivit AP.

Vânzările din iunie au crescut cu 20,9% faţă de anul precedent, la 2,4 milioane, a precizat CAAM. Scurtul raport nu a oferit detalii despre vânzările de maşini electrice sau alte tipuri de vehicule.

Vânzările auto din China au suferit din cauza neliniştii consumatorilor din cauza recesiunii economice, precum şi a penuriei de cipuri pentru procesoare şi a întreruperii lanţurilor de aprovizionare globale din cauza pandemiei de coronavirus.

Această încetinire comprimă fluxul de numerar pentru producătorii auto mondiali care se aşteaptă ca China să stimuleze creşterea vânzărilor şi care cheltuiesc miliarde de dolari pentru a îndeplini cotele de vânzări guvernamentale pentru vehiculele electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici