Victimele colaterale crizei. Vânzările de costume la comandă scad cu până la 60%. Ţinutele casual îşi fac loc în garderoba proprie

  • Atelierele de croitorie înregistrează scăderi în vânzări de până la 60% faţă de anul trecut, din cauza crizei
  • Alexandru, proprietarul unui atelier de croitorie, spune că luna aceasta a avut doar 40% din comenzile de anul trecut
  • Pentru un costum făcut la comandă, plăteşti până la 1.000 euro
601 afișări

Alexandru Mărăcine este proprietarul unui atelier de croitorie din Capitală unde se fac costume la comandă. Din cauza crizei, luna aceasta i-au trecut pragul doar 12 clienţi.

În zilele bune, Alexandru spune că avea încasări chiar şi de 40 de mii de euro pe lună. Acum, antreprenorul se aşteaptă la o scădere a cifrei de afaceri de 50-60% faţă de anul trecut. În 2019, afacerea pe care o conduce avea o cifră de aproape jumătate de million euro.

Pentru un costum croit în fabrică, preţurile încep de la 560 euro. Însă, dacă vrei unul croit de mână, pregăteşte-te să scoţi din buzunar cel puţin la 1.000 euro.

 „În august anul trecut, am avut aproximativ 30 de clienţi, luna asta undeva la jumătate, chiar mai puţin, undeva la 40%. Costumele se produc cam în patru-şase săptămâni. Ne-am axat, în ultimii doi ani, mult mai mult pe ţinute casual.”, ne-a relatat Alexandru Mărăcine, proprietarul atelierului de croitorie. 

Înaintea crizei: 60% dintre costume erau pentru evenimente şi 40% ţinute casual, pe timp de primăvară si vară. În sezonul toamna-iarna, procentul se inversează. Cu o tendinţă, însă, care arată că, de la an la an, oamenii aleg ţinute tot mai casual.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici