Vânzările Logan în Rusia au crescut cu 15% în noiembrie şi la 11 luni

Vânzările Logan în Rusia au crescut cu 15% atât în noiembrie, la 5.893 de unităţi, cât şi în primele 11 luni, la 56.119 unităţi, în timp ce piaţa a urcat cu 80% la lună, până la 189.902 unităţi, şi 28% în perioada ianuarie-noiembrie, la 1,7 milioane de maşini.

13 afișări
Imaginea articolului Vânzările Logan în Rusia au crescut cu 15% în noiembrie şi la 11 luni

Vânzările Logan în Rusia au crescut cu 15% în noiembrie şi la 11 luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul trecut, vânzările Logan au totalizat 5.131 de autovehicule în noiembrie şi 48.726 în primele 11 luni.

Logan s-a menţinut, astfel, pe poziţia a şasea în rândul celor mai bine vândute mărci auto din Rusia, potrivit unui comunicat al Comisiei Constructorilor Auto, din cadrul Asociaţiei Companiilor Europene în Federaţia Rusă. Modelul low-cost este singurul reprezentant al grupului Renault în topul primelor 25 de mărci, după vânzări, din Rusia.

Primele cinci poziţii pe piaţa rusească sunt ocupate de modelele 2105/2107, Priora, Kalina, Samara, toate ale constructorului local Lada, şi Ford Focus, atât în noiembrie cât şi la 11 luni.

Renault deţine uzina Avtoframos în apropiere de Moscova, unde produce modelele Logan şi Sandero. În 2010, capacitatea fabricii a fost dublată la 160.000 de maşini anual.

Vânzările sub brandul Renault, inclusiv autovehicule comerciale uşoare, au crescut cu 58% în noiembrie, la 9.900 de maşini, iar la nouă luni avansul a fost de 29%, la 85.058 unităţi. Renault s-a plasat, astfel, pe poziţia a treia la lună şi pe locul al patrulea pentru perioada ianuarie-noiembrie.

Rusia a început în martie un program de înnoire a parcului auto prin acordarea de prime de casare în valoare de aproximativ 1.200 de euro. Programul avea termen de încheiere luna noiembrie, dar a fost extins de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici