Vânzările marilor producători auto în SUA au fost sub aşteptările analiştilor, în luna mai

General Motors (GM), Toyota, Chrysler şi Nissan Motor au înregistrat în luna mai creşteri ale vânzărilor sub aşteptările analiştilor, după ce ofertele acordate cumpărătorilor nu au fost convingătoare, în condiţiile încetinirii avansului pieţei muncii.

183 afișări
Imaginea articolului Vânzările marilor producători auto în SUA au fost sub aşteptările analiştilor, în luna mai

Vânzările marilor producători auto în SUA au fost sub aşteptările analiştilor, în luna mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Livrările GM au urcat în luna mai cu 11%, la 245.256 vehicule, vânzările Toyota cu 87%, la 202.973 unităţi, ale Chrysler cu 30%, la 150.041 unităţi, iar cele ale Nissan cu 21%, la 91.794 unităţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările Toyota au fost afectate grav anul trecut de cutremurul din Japonia, transmite Bloomberg.

Rezultatele au ratat estimările analiştilor, care aşteptau creşteri de 15% pentru GM, 93% în cazul Toyota, 40% la Chrysler şi 29% la Nissan.

Şomajul din Statele Unite a urcat în luna mai pentru prima dată în aproape un an, de la 8,1% în aprilie la 8,2%, după o perioadă de scădere puternică, de la 9,1% în august.

"Indicatorii economici au fost uşor sub aşteptări în primul trimestru", a declarat vineri Jenny Lin, economist şef la Ford Motor pentru operaţiunile din SUA.

Ford a obţinut o creştere de 13% a vânzărilor de autoturisme şi vehicule uşoare, la 215.699, peste aşteptările analiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici