Varianta de ocolire Bacău a primit finanţare de la UE

  • Comisia Europeană a aprobat proiectul „Varianta de ocolire Bacău”
  • România a cerut finanţarea proiectului pe 22 noiembrie 2019
  • UE va contribui cu aproape 700 de milioane de lei
333 afișări
Imaginea articolului Varianta de ocolire Bacău a primit finanţare de la UE

Varianta de ocolire Bacău a primit finanţare de la UE

Dacă te uiţi în depărtare, s-ar putea să vezi o bucată mult aşteptată din Autostrada Moldovei. Proiectul de 30 de kilometri de drum rapid, dintre care 16 kilometri de autostradă, adică varianta de ocolire Bacău, a primit finanţare de la Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului ajunge la un milliard de lei. Uniunea Europeană contribuie cu 85% din sumă.
 
Adrian Covăsnianu, vicepreşedintele Asociaţiei Moldova vrea Autostradă spune că este o veste bună pentru Moldova. 
 
Lucrările la Autostrada A7 au început în 2015, dar s-au poticnit repede, spune jurnalistul Bogdan Alecu. 
Iată ce spune Adrian Covăsnianu, vicepreşedinte al Asociaţiei Moldova vrea Autostrada:”Se ştia faptul că exista oarecum suspiciuni acum, că ne va respinge  Comisia Europeană cererea de finanţare, ca urmare a unui proiect nepregătit .
 
„ Moldova va avea de la începutul anului viitor primi kilometri de autostrada, undeva la vreo 16 km în zona Bacăului. Este un început, e o mica parte din autostrada A7 extrem de necesară pentru zona Bacăului şi, de ce nu, pentru toată Moldova în contextul ei”.
 
Bogdan Alecu, ziarist Ziarul Financiar: ”Într-adevăr, drumul până la Iaşi de la Bucureşti, va deveni mult mai scurt pentru că nu va mai trebui să parcurgi Bacăul, care este totuşi un oraş mare. Dar noi avem însă nevoie de o autostrada sau un drum expres care să străbată întreaga Moldovă pentru a ajuta această regiune şi nu numai acolo. Vorbim şi de sudul României, vorbim desigur şi de Transilvania şi de legătura cu vestul Europei. Despre centura Bacăului în regim de autostradă se discută încă din 2015, atunci când teoretic au început lucrările cu o companie de construcţii din Turcia, lucrări care însă au fost abandonate foarte repede, iar întreg procedeul a fost reluat. Dacă totul mergea bine atunci, noi deja puteam circula pe această autostradă. Încă din 2016-1017”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici