Veniturile Orange România au crescut cu 3,2% în trimestrul al treilea, la 241 milioane euro

Orange România a înregistrat în trimestrul al treilea venituri de 241 milioane euro, în urcare cu 3,2% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a lui 2012, în bază comparabilă, în contextul creşterii numărului clienţilor la 10,383 milioane, a anunţat miercuri compania.

7912 afișări
Imaginea articolului Veniturile Orange România au crescut cu 3,2% în trimestrul al treilea, la 241 milioane euro

Veniturile Orange România au crescut cu 3,2% în trimestrul al treilea, la 241 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele nouă luni ale anului, veniturile operatorului au urcat cu 0,7%, la 690 milioane euro, se arată într-un comunicat transmis de Orange România.

Excluzând impactul măsurilor de reglementare, veniturile Orange România au urcat în trimestrul al treilea cu 5,9%, una dintre cele mai solide creşteri din Europa, se spune într-un comunicat publicat de grupul francez Orange. Veniturile din Europa (excluzând Franţa, Spania şi Polonia) au scăzut cu 2,7% după excluderea efectului măsurilor de reglementare.

Operaţiunile din România au înregistrat de asemenea una dintre cele mai accentuate creşteri ale numărului de clienţi, notează grupul.

Numărul clienţilor companiei a urcat cu 183.000 faţă de finele lunii iunie. Raportat la finalul anului trecut, compania are cu 100.000 mai mulţi clienţi, reiese din datele financiare prezentate miercuri de grupul francez Orange.

Venitul mediu anualizat pe utilizator al Orange România a fost de 77 de euro în trimestrul al treilea, faţă de 80 de euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Traficul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut cu 85% în trimestrul al treilea faţă de perioada similară a anului trecut, evoluţie susţinută şi de vânzările de smartphone-uri, care s-au dublat în acelaşi interval.

Lansarea Orange TV a contribuit de asemenea la creşterea numărului de clienţi şi la traficul mai intens de date, 62% dintre utilizatorii serviciului mobil Orange TV Go utilizând smartphone-ul pentru a urmări canale de televiziune, precizează compania.

Totodată, numărul tabletelor vândute de companie în trimestrul al doilea a crescut de 7 ori faţă de perioada corspunzătoare a anului trecut, se spune în comunicatul Orange România.

Orange este cel mai mare operator de telefonie mobilă din România după numărul de clienţi. Principalii concurenţi ai companiei pe piaţa românească sunt Vodafone şi Cosmote.

La nivel global, Orange a înregistrat un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 3,37 miliarde euro în trimestrul al treilea, în scădere cu 7,7%. Veniturile au scăzut cu 5,5%, la 10,2 miliarde euro.

Acţiunile companiei au deschis miercuri pe bursa de la Paris în scădere cu 1,3%, la 10,52 euro. Orange are o capitalizare de piaţă de 27,8 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici