Veniturile secretarilor de stat obţinute din şedinţe AGA şi CA, vărsate într-un cont de solidaritate

Veniturile secretarilor de stat obţinute din alte surse decât salariul, precum pentru reprezentarea în AGA sau CA ale companiilor unde statul este acţionar, vor fi vărsate, din luna iunie, într-un cont de solidaritate, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

36 afișări
Imaginea articolului Veniturile secretarilor de stat obţinute din şedinţe AGA şi CA, vărsate într-un cont de solidaritate

Veniturile secretarilor de stat obţinute din şedinţe AGA şi CA, vărsate într-un cont de solidaritate (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Începând cu această lună, toate veniturile membrilor Cabinetului sau secretarilor de stat, care exced alocaţia lunară de stat, vor fi vărsate în contul de solidaritate şi nu numai la Ministerul Finanţelor, ci la toate ministerele", a spus Vlădescu, într-o conferinţă de presă.

Veniturile nete primite de demnitarii din Ministerul Finanţelor pentru calitatea de membru în AGA sau CA ale companiilor unde statul este acţionar au variat în aprilie între 40 lei şi 35.758 lei, suma din urmă fiind obţinută de unul dintre cei patru secretari de stat.

Potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului, suma de 35.758 lei va fi donată la bugetul de stat, în conformitate cu un ordin al ministrului Finanţelor din data de 25 mai.

Un alt secretar de stat a primit 18.698 lei, iar cel de-al patrulea a încasat 6.353 lei din funcţia de membru în CA sau AGA la companiile unde statul este acţionar. Sumele încasate de aceşti secretari de stat nu au fost virate la bugetul de stat.

Potrivit datelor MFP, cei patru secretari de stat din Ministerul Finanţelor, respectiv Gheorghe Gherghina, Bogdan Drăgoi, Alexandru Nazare şi Graţiela Iordache, încasează salarii lunare cuprinse între 3.876 lei şi 4.693 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici