Veniturile Twitter au urcat de peste două ori în trimestrul al treilea, dar pierderile s-au triplat

Veniturile Twitter au crescut de peste două ori în trimestrul al treilea, la 168,6 milioane de dolari, iar pierderile s-au triplat, la 64,6 milioane de dolari, a anunţat compania americană, înaintea unei listări la bursă prin care vrea să obţină peste 1 miliard de dolari.

71 afișări
Imaginea articolului Veniturile Twitter au urcat de peste două ori în trimestrul al treilea, dar pierderile s-au triplat

Veniturile Twitter au urcat de peste două ori în trimestrul al treilea, dar pierderile s-au triplat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În trimestrul al treilea al anului trecut, Twitter a înregistrat venituri de 82,3 milioane de dolari şi pierderi de 21,6 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

La nouă luni, veniturile au crescut de două ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 422,2 milioane de dolari, în timp ce pierderile au ajuns la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari în ianuarie-septembrie 2012.

Numărul de utilizatori lunari a avansat de la 218 milioane în iunie la 232 milioane în septembrie, scrie cotidianul Financial Times.

Twitter a continuat să facă angajări într-un ritm rapid, cu o creştere de 87% a personalului faţă de anul trecut, la 2.300 angajaţi cu normă întreagă.

Compania a ales New York Stock Exchange pentru listare, în detrimentul pieţei rivale Nasdaq. Nasdaq spera să atragă oferta publică iniţială a Twitter chiar dacă nu şi-a revenit complet după problemele de la debutul pe bursă al Facebook anul trecut.

Raportul financiar oferă investitorilor noi date privind situaţia companiei, înaintea celei mai aşteptate listări pe piaţa americană după cea a Facebook. Twitter se află în primele faze ale dezvoltării afacerilor de publicitate şi se confruntă cu o competiţie mai ridicată pe segmentul reţelelor de socializare.

"Pe termen scurt vom vedea o creştere foarte rapidă a companiei. Înainte de a deveni profitabilă, trebuie să investească, încă, mult în propria infrastructură şi în viitorul platformei", a declarat Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey.

Twitter vrea să obţină peste 1 miliard de dolari din listare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg. Compania va începe, probabil, la sfârşitul lunii octombrie o serie de prezentări pentru bancheri, au spus sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici