Veste bună de la Otopeni: Pista de decolare-aterizare nr. 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti - CNAB - anunţă miercuri, într-un comunicat, redeschiderea pistei de decolare-aterizare nr. 2 (08L-26R) începând cu orele 18.00, în conformitate cu programul anunţat anterior.

1282 afișări
Imaginea articolului Veste bună de la Otopeni: Pista de decolare-aterizare nr. 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă

„Începând de astăzi (miercuri, 20 iunie), pista nr. 2 va fi operaţională pe întreaga lungime de 3.500 de metri, fapt ce va conduce la o creştere a capacităţii de operare a aeroportului cu peste 50%, până la un număr de 39 de aterizări şi decolări pe oră”, se arată în comunicatul CNAB.

Lucrările de aşternere covor asfaltic au costat 1,25 milioane de lei şi au durat 30 zile.

„După recepţia lucrărilor, în perioada 13-20 iunie, au fost efectuate operaţiunile pregătitoare redeschiderii pistei - refacere marcaje, calibrare din zbor, autorizări, etc.”, se mai arată în comunicat.

Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR), a solicitat, la începutul lunii aprilie, aeroportului Henri Coandă restricţionarea traficului aerian pentru anumite categorii de aeronave, cu literă de cod superioară. Este vorba de categoriile E, pentru avioane cum sunt Boeing 767, Boeing 777, Airbus 330 şi 340, precum şi de categorie F, cum sunt Boeing 747-800 sau Airbus A380.

După apariţia documentului mai avut loc întâlniri, la sediul Ministerului Transporturilor şi la sediul Autorităţii, unde s-a discutat pe tema infrastructurii căii de rulare, de mentenanţă şi alte probleme, iar experţii CNAB au furnizat documente suplimentare legate de starea infrastructurii.

Oficialii aeroportului au anunţat, la acel moment, începerea lucrărilor de modernizare a pistei 1 a Aeroportului Otopeni şi de intervenţii la pista 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici