Victor Costache va renegocia acordul cu Banca Mondială. Cel preluat ar fi fost „doar o sifonare a banilor publici”

  • Victor Costache spune că acordul de împrumut pe care l-a preluat odată cu funcţia de ministru va fi renegociat
  • Ministrul Sănătăţii a spus că acordul cu Banca Mondială ar fi fost doar o sifonare a banilor publici
  • Victor Costache spune că cel mai mare procent din acest împrumut este direcţionat către dezvoltarea medicinei primare
598 afișări
Imaginea articolului Victor Costache va renegocia acordul cu Banca Mondială. Cel preluat ar fi fost „doar o sifonare a banilor publici”

Victor Costache va renegocia acordul cu Banca Mondială. Cel preluat ar fi fost „doar o sifonare a banilor publici”

Victor Costache a declarat în timpul audierilor în comisiile de sănătate reunite, că o mare parte din acest împrumut este direcţionată către dezvoltarea medicinei primare.

Deputatul USR Rareş Tudor Pop l-a întrebat pe ministru ce se întîmplă cu acordul de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 50 de milioane de euro,şi cum vor ajunge banii la medicii de familie. Acesta a atras atenţia asupra faptului că sunt 600.000 de români care nu au medic de familie.

Ministrul Sănătăţii a spus că acel acord era un dezastru. "Acel acord era un dezastru şi ar fi fost doar o sifonare a banilor publici. Se renegociază acest acord. Ieri am avut o intâlnire cu medicii de familie. Cel mai mare procent din aceşti bani sunt îndreptaţi pentru dezvoltarea medicinei primare. Mulţi români nu au medic de familie sau nu sunt asiguraţi. Am văzut fluturaşi de salariu de 1000 de lei net la asistente. Nu pot supravieţui sau întreţine o familie cu acest venit", a spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici