Victorie pentru industria auto germană. Comisia Europeană şi Germania ajung la un acord în disputa privind interzicerea motoarelor cu ardere internă

  • În ceea ce priveşte viitorul motorului cu ardere internă, Germania a obţinut o mare victorie.
  • Comisia Europeană a ajuns la o înţelegere cu cel mai mare producător de automobile din Europa.
20843 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru industria auto germană. Comisia Europeană şi Germania ajung la un acord în disputa privind interzicerea motoarelor cu ardere internă

Comisia Europeană şi Ministerul Transporturilor din Germania au anunţat sâmbătă dimineaţă un acord prin care executivul UE se angajează să găsească o modalitate legală de a permite vânzarea de maşini noi cu motor care funcţionează exclusiv pe bază de combustibili sintetici (e-fuels), chiar şi după intrarea în vigoare a unei directive impune vânzarea numai de vehicule cu emisii zero începând cu 2035.

"Am găsit un acord cu Germania privind utilizarea viitoare a combustibililor electronici în automobile", a declarat pe Twitter şeful Comisiei pentru afaceri ecologice, Frans Timmermans. "Vom lucra acum pentru ca regulamentul privind standardele de CO2 pentru autoturisme să fie adoptat cât mai curând posibil".

Acordul pune capăt unei dispute pe tema legislaţiei privind automobilele, care era aproape convenită până când Germania, împreună cu un mic grup de aliaţi, a frânat cu doar câteva zile înainte de aprobarea finală oficială a unei legi care este piesa centrală a agendei ecologice a UE, informează POLITICO.

Comisia Europeană va "urma rapid" cu "paşi legali" pentru a transforma o anexă neobligatorie la lege, introdusă iniţial la insistenţele titanului european al industriei auto, Germania, într-o soluţie concretă care să permită vânzarea de vehicule noi care funcţionează cu combustibili sintetici după anul 2035.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici