Videanu: În 2012 toate localităţile vor avea acces la energie electrică

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, că vrea ca toate localităţile din România să fie conectate la reţelele de distribuţie a electricităţii până în 2012, obiectiv care ar fi trebuit să fie atins, potrivit datelor anunţate de autorităţi, încă din anul 2006.

18 afișări
Imaginea articolului Videanu: În 2012 toate localităţile vor avea acces la energie electrică

Videanu: În 2012 toate localităţile vor avea acces la energie electrică (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Vrem să utilizăm resursele pe care Electrica le are şi, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, să extindem procesul de electrificare şi, la orizontul lui 2012, să putem spune că întreaga Românie este electrificată", a declarat Videanu.

El a spus că şi-ar dori ca programul să fie transferat integral la Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Comisiile parlamentare pentru politică economică, reformă, privatizare, industrii şi servicii au avizat, miercuri, bugetul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Întrebat de unul dintre parlamentari în legătură cu provenienţa fondurilor necesare respectivelor investiţii, Videanu a afirmat că ar putea fi utilizate sumele obţinute din privatizări şi vânzarea participaţiilor minoritare ale statului.

Totodată, ministrul a mai adăugat că, acolo unde este fezabil, ar putea fi implicate şi companii energetice internaţionale, prezente pe piaţa românească, precum E.ON, Enel sau CEZ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici