Virusul pestei porcine nu s-a răspândit la fermele Smithfiled din Arad

Testele realizate de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au arătat că virusul pestei porcine nu este prezent în fermele Smithfield din Arad, după ce două focare de pestă au fost confirmate la crescătorii ale companiei din judeţul Timiş.

1 afișare
Imaginea articolului Virusul pestei porcine nu s-a răspândit la fermele Smithfiled din Arad

Virusul pestei porcine nu s-a răspândit la fermele Smithfiled din Arad

"Compania Smithfield România a fost notificată oficial de către ANSVSA că analizele de laborator au infirmat prezenţa virusului pestei procine în fermele deţinute de Smithfield în judeţul Arad. (...) În momentul de faţă, compania se concentrează asupra distrugerii şi neutralizării animalelor din cele două ferme afectate, sub îndrumarea reprezentanţilor autorităţilor", se arată într-un comunicat al firmei.

Primul focar de pestă la o fermă Smithfield a fost confirmat la 3 august, la Cenei (Timiş), după ce Autoritatea Veterinară anunţase anterior, în luna iunie, că toate focarele de pestă au fost închise. Cazul de pestă de la unitatea Smitfield a fost primul dintr-o fermă profesională de creştere a porcilor, toate celelalte focare înregistrate anterior în România fiind în gospodării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici