Viteza de conectare la internet a crescut în România în trimestrul trei din 2009

Viteza medie de conectare la internet a fost în România, în al treilea trimestru din 2009, de 6,2 Mbps, în creştere cu 12% faţă de intervalul similar al anului anterior, se arată în raportul "State of the Internet", realizat de furnizorul de conţinut video şi aplicaţii online Akamai Technologies.

21 afișări
Imaginea articolului Viteza de conectare la internet a crescut în România în trimestrul trei din 2009

Viteza de conectare la internet a crescut în România în trimestrul trei din 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Totuşi, viteza de conectare a scăzut cu 0,1% faţă de al doilea trimestru din 2009, cel mai mare declin, de 5%, fiind înregistrat în Suedia, aceasta fiind urmată de Cehia, cu 3,1%, se menţionează în studiu.

La nivel global, viteza medie de conectare a crescut în al treilea trimestru cu 13%, la 1,7 Mbps, iar peste 100 de state au o viteză de sub 1 Mbps.

Pentru prima oară la nivel global, în intervalul iulie-septembrie 2009, 19% dintre conexiunile la internet au depăşit viteza de 5 Mbps, în România 42% fiind peste acest prag, cu 13% mai multe decât în aceeaşi perioadă din anul anterior.

La nivelul celui de-al treilea trimestru din 2009, Akamai a înregistrat atacuri din trafic care au vizat 3.800 de porturi unice, în scădere cu 7% faţă de nivelul din al doilea trimestru, când au fost atacate 4.100 de porturi.

România a intrat între primele zece ţări din care au provenit astfel de atacuri, cu 150 de porturi unice afectate, în timp ce Statele Unite s-au clasat pe primul loc, din acest stat provenind peste 2.400 de atacuri, se mai arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici