Vlădescu:Trebuie să susţinem mediul de afaceri dacă angajamentele sociale şi salariale sunt excesive

Statul are capacitate limitată de a susţine mediul de afaceri şi nu va putea ajuta toate grupurile de interese, întrucât angajamentele anterioare, salariale, materiale şi sociale, sunt excesive, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

26 afișări
Imaginea articolului Vlădescu:Trebuie să susţinem mediul de afaceri dacă angajamentele sociale şi salariale sunt excesive

Vlădescu:Trebuie să susţinem mediul de afaceri dacă angajamentele sociale şi salariale sunt excesive (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Încercăm să sprijinim mediul de afaceri. Este foarte greu să disponibilizăm resurse, pentru că angajamentele anterioare, salariale, materiale şi sociale, sunt excesive. Niciodată nu vom mai putea permite cheltuieli sociale care să pericliteze echilibrele macroeconomice, cum s-a ajuns anul trecut. Noroc că a existat banca naţională, şi astfel un sistem bancar solid care nu a avut nevoie de suportul statului. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat atunci ", a adăugat Vlădescu.

El a explicat mai departe că resursele statului sunt limitate şi nu vor putea susţine toate domeniile de afaceri, iar, în viziunea sa, ieşirea din criză se va face prin efortul individual şi al grupurilor de interese.

"Nu putem ajuta toate grupurile de interese, şi nu o spun peiorativ, e normal ca oamenii să se asocieze când au interese comune", a spus Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici