Vodafone preia o participaţie de 33% la o companie mixtă deţinută în India, pentru cinci mld. dolari

Vodafone preia o participaţie de 33% la o companie mixtă deţinută în India, pentru cinci miliarde dolari, de la compania parteneră indiană Essar Group, şi îşi majorează astfel deţinerea la al treilea mare operator de telefonie mobilă din ţară la 75%, transmite Bloomberg.

4 afișări

Restul acţiunilor companiei mixte Vodafone Essar rămân în proprietatea unor parteneri indieni.

Preluarea a avut loc după ce Essar şi-a exercitat o opţiune de vânzare de acţiuni.

Tranzacţia scoate în evidenţă cât de mult a investit Vodafone, liderul telefoniei mobile la nivel mondial, în India, a treia mare economie a lumii.

În 2007, Vodafone a plătit 11,1 miliarde de dolari pentru preluarea unei participaţii majoritare la compania din India, tranzacţie care a evaluat operatorul la 18,8 miliarde de dolari, incluzând datoriile.

Ulterior, Vodafone a înregistrat cheltuieli de 2,3 miliarde de lire sterline (3,7 miliarde dolari) din cauza concurenţei intense şi a costurilor şi s-a implicat într-un conflict prelungit cu autorităţile fiscale indiene, pentru o sumă de 2,5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici