Vodafone România a lansat joi serviciul de roaming în timpul zborurilor cu avionul

Vodafone România a lansat joi serviciul de roaming care permite utilizarea telefonului mobil, pentru apeluri şi SMS, în timpul zborurilor cu avionul, pe mai multe curse aeriene ale companiilor Emirates Airline şi Malaysian Airlines.

52 afișări
Imaginea articolului Vodafone România a lansat joi serviciul de roaming în timpul zborurilor cu avionul

Vodafone România a lansat joi serviciul de roaming în timpul zborurilor cu avionul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tariful pentru un apel efectuat în timpul zborului este de 2,65 euro/minut, la care se adaugă o taxă de conectare pentru fiecare apel, de 0,63 euro, se arată într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

Pentru apelurile primite, abonaţii Vodafone România vor beneficia de tariful de 2,2 euro/ minut, iar utilizatorii Cartelei Vodafone şi Vodafone 2in1 de 0,89 euro credit/minut. SMS-urile expediate vor fi taxate cu 0,75 euro/ SMS pentru abonaţi şi cu 0,45 euro/SMS pentru clienţii Cartelei Vodafone şi Vodafone 2in1. Primirea unui mesaj text este gratuită.

Tarifele menţionate nu includ TVA.

Clienţii Vodafone România vor putea utiliza telefonul mobil în timpul călătoriei cu avionul, după ce aeronava atinge altitudinea de croazieră, prin selectarea reţelei AeroMobile.

În prezent, serviciul de roaming aerian este disponibil la bordul unui număr de 22 de aeronave ale companiei Emirates Airline, precum şi al unei aeronave aparţinând Malaysian Airlines, care dispun de echipamentul de comunicaţii necesar. Cele 23 de aeronave acoperă Australia şi numeroase destinaţii europene şi asiatice, inclusiv China şi Japonia.

Vodafone România a lansat serviciul în urma acordului încheiat cu operatorul Telenor Mobile Aviation AS (TMA).

Mai multe destinaţii vor fi adăugate pe măsură ce vor fi încheiate acorduri cu alte linii aeriene şi sistemul de comunicaţii va fi instalat în aeronavele acestora.

Totodată, Vodafone România va extinde în curând oferta de roaming aerian pentru ca utilizatorii să aibă acces la servicii de date prin GPRS.

Clienţii Vodafone România pot utiliza serviciile GSM în roaming în 140 de state/teritorii, prin 305 operatori, iar serviciile GPRS sunt disponibile în 72 de state/teritorii, prin 139 de operatori.

Vodafone România este parte a grupului britanic de telecomunicaţii Vodafone şi avea la sfârşitul lunii septembrie avea 9,516 milioane de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici