Vodafone România trece la tarifarea în euro, în loc de dolari

Tarifele operatorului de telefonie mobilă Vodafone România vor fi exprimate în euro, de luni, 1 octombrie, compania renunţând la moneda americană.

1 afișare
Imaginea articolului Vodafone România trece la tarifarea în euro, în loc de dolari

Vodafone România trece la tarifarea în euro, în loc de dolari

Astfel, abonamentele, tarifele naţionale de voce şi date, precum şi creditul existent pe Cartela Vodafone şi pe abonamentul Vodafone 2in1 vor fi transformate din dolari în euro, folosind rata de conversie 0,73421 (1 dolar=0,73421 euro), calculată ca medie a cursurilor Băncii Naţionale a României pentru euro/lei şi dolar/lei, din perioada 29 iulie-27 august 2007.

Pentru anumite tarife şi abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automată nu va fi aplicată.

Din motive care ţin, potrivit companiei, de simplitatea şi claritatea comunicării către clienţi, aceste tarife se vor ajusta astfel: abonamentul Vodafone Standard, de 4 dolari, devine 3 euro; tariful de 0,07 dolari pentru un SMS (mesaj scris) naţional devine 0,05 euro; tariful de 0,15 dolari pentru un SMS internaţional devine 0,12 euro; tariful de 0,19 dolari pentru MMS devine 0,14 euro.

Valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0,01 dolari la 0,01 euro. Valoarea punctelor acumulate până la 1 octombrie, exprimată până acum în dolari SUA, se transforma în euro, conform ratei de conversie specificată mai sus.

Şi utilizatorii existenţi ai Cartelei Vodafone vor beneficia, luni, de noi tarife exprimate în euro.

Cienţii serviciilor preplătite vor avea la dispoziţie un număr special, 757, pe care-l pot apela gratuit de pe telefonul mobil, pentru a consulta noua schemă de tarifare.

Tarifele şi abonamentele pentru apeluri internaţionale şi în roaming vor fi, la rândul lor, modificate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici