Volkswagen prelungeşte contractul directorului general Martin Winterkorn până în 2018

Conducerea Vokswagen a decis prelungirea contractului directorului general Martin Winterkorn până în 2018, punând capăt speculaţiilor că acesta va demisiona pentru a deveni preşedintele grupului auto german, relatează MarketWatch.

170 afișări
Imaginea articolului Volkswagen prelungeşte contractul directorului general Martin Winterkorn până în 2018

Martin Winterkorn (Imagine: AP / Mediafax Foto)

La începutul acestui an, Winterkorn a rezistat unei tentative nereuşite a fostului preşedinte şi patriarh al companiei Ferdinand Piech de înlăturare a sa din funcţie.

În urma acestui eşec, Piech a demisionat din toate funcţiile deţinute la Vokswagen, după ce s-a aflat la conducerea grupului timp de mai multe decenii.

În urma plecării lui Piech, un reprezentant de rang înalt al sindicatului IG Metall a devenit preşedinte interimar al consiliului de supraveghere, fiind însărcinat cu găsirea unui preşedinte. În ultimele câteva luni, au existat nenumărate speculaţii că Winterkorn ar putea renunţa la conducerea de zi cu zi a grupului, pentru a deveni preşedinte.

Reprezentanţii VW au refuzat să comenteze speculaţiile.

Volkswagen a anunţat că membrii consiliului de supraveghere vor prezenta lui Winterkorn un nou contract pe 25 septembrie.

Decizia de a-l păstra pe Winterkorn în funcţia de director general până în 2018 permite companiei să dea timp posibililor succesori ai acestuia să îşi dovedească abilitatea de a conduce grupul.

Printre aceştia se numără Herbert Diess, fost oficial al BMW care conduce brandul VW, şi Andreas Renschler, directorul diviziei de camioane, potrivit analiştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici