Volkswagen va oferi compensaţii generoase în SUA clienţilor afectaţi de scandalul emisiilor poluante

Volkswagen va oferi pachete generoase de compensaţii unui număr de aproximativ 600.000 de clienţi din SUA posesori de maşini diesel cu emisii peste limita legală, a declarat presei germane şeful unui fond constituit pentru acordarea de despăgubiri.

1174 afișări
Imaginea articolului Volkswagen va oferi compensaţii generoase în SUA clienţilor afectaţi de scandalul emisiilor poluante

Volkswagen va oferi compensaţii generoase în SUA clienţilor afectaţi de scandalul emisiilor poluante

Producătorul auto german nu s-a decis dacă va oferi posesorilor de autoturisme bani, programe de răscumpărare a maşinilor, repararea acestora sau maşini la schimb, a afirmat Kenneth Feinberg, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de Reuters.

Feinberg a condus anterior fondurile pentru despăgubiri înfiinţate în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, după poluarea cu petrol din Golful Mexic, respectiv după accidentele cauzate de anumite defecţiuni ale maşinilor General Motors.

Volkswagen a amânat vineri publicarea rezultatelor financiare pentru 2015 şi a amânat şi data pentru adunarea anuală a acţionarilor, în contextul eforturilor grupului de a evalua impactul financiar al scandalului emisiilor poluante.

Constructorul auto a promis deja să acorde pachete financiare de 1.000 de dolari mai multor mii de clienţi americani afectaţi de scandalul emisiilor poluante, iar Comisia Europeană şi Parlamentul European au cerut grupului să analizeze o ofertă similară şi pentru posesorii de astfel de maşini din Europa.

Volkswagen a făcut în trimestrul al treilea provizioane de 6,7 miliarde de euro pentru a acoperi costuri legate de reparaţii la nivel global.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici