Vosganian: Am convenit cu FMI când va fi termenul final pentru privatizări

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, după întrevederea cu misiunea FMI, CE şi Băncii Mondiale, că a convenit cu experţii internaţionali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului să fie realizate până la finele lunii aprilie.

378 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Am convenit cu FMI când va fi termenul final pentru privatizări

Varujan Vosganian (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"La Transgaz procedurile ar trebui să se încheie până la finele lunii aprilie (...) Luna aprilie termen final pentru privatizări", a spus Vosganian imediat după întâlnirea cu FMI.

El a arătat că rămâne în discuţie viabilitatea complexelor energetice Hunedoara şi Oltenia.

"La Oltchim, mâine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu perspectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dânşii au agreat că formula noastră este cea corectă. Rămâne discuţia în legătură cu viabilitatea acestei mari companii. FMI dă prea puţine şanse. Am explicat că privatizarea anterioară, acel Broadway show (...), s-a desfăşurat în condiţii politice speciale, cu o anumită anecdotică, care a ţinut unii investitori departe", a adăugat Vosganian.

El a refuzat să prezinte soluţia pe care o va propune miercuri în şedinţa de guvern, argumentând că nu poate face o astfel de impoliteţe, de a anunţa public înainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru soluţii săptămâna trecută, una priveşte insolvenţa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntară şi să fie lăsate lucrurile aşa cum sunt. Mâine voi prezenta una dintre ele (...) Avem discuţii cu toţi creditorii, voi avea în zilele următoare şi cu băncile. Vom vedea dacă soluţia pe care sper să primesc aprobarea Guvernului va permite şi o restructurare a datoriilor băncilor",a continuat ministrul Economiei.

Vosganian şi-a exprimat speranţa într-o bună colaborare cu celălalt acţionar al companiei, compania PCC, arătând că se aşteaptă la o relaţie corectă, în care acţionarul minoritar să susţină demersurile statului.

"Vreau să transmit şi o mulţumire anticipativă legată de colaborarea cu PCC", a mai spus Vosganian.

El a adăugat că şi la Cuprumin există mai multe variante, între care una are în vedere parteneriat public-privat, prin care un investitor privat să investească şi să fie repornită activitatea.

Pentru privatizarea Cuprimin, Vosganian se aşteptă să primească mandat de la guvern săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici