Vosganian propune reforma cheltuielilor publice (AUDIO)

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a prezentat, miercuri, Guvernului, un proiect de reformă privind finanţarea cheltuielilor publice, care prevede reducerea numărului funcţionarilor şi plata prin card a pensiilor pentru foştii angajaţi din apărare şi servicii secrete.

3 afișări
Imaginea articolului Vosganian propune reforma cheltuielilor publice (AUDIO)

Vosganian propune reforma cheltuielilor publice

"În cei 17 ani s-au acumulat numeroase disfuncţionalităţi şi distorsiuni în sistemul bugetar care au dus la risipă, la ineficienţă, la avantaje băneşti necuvenite", a spus Vosganian.

El a dat ca exemplu primirea unor norme de hrană şi indemnizaţie de dispozitiv de către persoane civile, păstrarea numărului de funcţionari publici la oficiile de plasare a forţei de muncă, precum şi o creştere de cinci ori a cheltuielilor, în condiţiile în care numărul şomerilor s-a redus de patru ori.

Ministrul a mai afirmat că, de la an la an, se triplează cheltuielile publice pentru perfecţionarea forţei de muncă, sesiunile de pregătire profesională având "o componentă turistică tot mai pronunţată".

Vosganian a mai pus accentul pe plata salariilor şi a pensiilor din sistemul bugetar, el considerând că aceasta se face într-un sistem anacronic.

"Nu este normal ca la începutul mileniului trei casierii noştrii să plătească salariile înmuindu-şi degetul în burete îmbibat cu apă, iar bugetul statului să plătească sute de miliarde de lei vechi drept cheltuieli pentru ridicarea şi procesarea numerarului. Nu este normal să plătim Poştei Române comisioane exorbitante pentru a plăti în municipii şi oraşe pensiile în sectoarele speciale", a declarat ministrul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici