Vosganian: Statul ar fi obţinut mai mulţi bani, dacă privatiza Petrom în 2007

Statul ar fi încasat o sumă mai mare din privatizarea Petrom, dacă tranzacţia ar fi avut loc în acest an, iar dacă BCR ar fi fost privatizată în urmă cu 3-4 ani, preţul ar fi fost probabil mai redus, a declarat, miercuri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Statul ar fi obţinut mai mulţi bani, dacă privatiza Petrom în 2007

Vosganian: Statul ar fi obţinut mai mulţi bani, dacă privatiza Petromul în 2007

El a răspuns astfel unei întrebări a presei legată de preţul obţinut de Dinu Patriciu, proprietarul Rompetrol Grup, la vânzarea unui pachet de 75% din acţiunile grupului, pentru 2,7 miliarde de dolari, în comparaţie cu privatizarea Petrom, tranzacţie de 1,5 miliarde de euro pentru 51% din titluri.

Vosganian a afirmat că redevenţele plătite de grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, stabilite în contractul de privatizare, se plasează la un nivel redus.

"Statul român pierde mulţi bani pentru că nivelul redevenţelor petroliere este redus", a arătat Vosganian.

Tranzacţia privind vânzarea a 75% din grupul Rompetrol este importantă, pentru că ajută la diversificarea surselor de aprovizionare cu energie şi pentru că astfel gradul de securitate energetică naţională este îmbunătăţit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici