Vremea rea împiedică aprovizionarea hipermarketurillor: "Problemele sunt în special pe partea de produse proaspete"

Retailerii au probleme cu aprovizionarea în zonele aflate sub cod galben şi portocaliu de viscol, dar clienţii nu vor fi afectaţi pentru că magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile, a declarat pentru MEDIAFAX Delia Nica, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

743 afișări
Imaginea articolului Vremea rea împiedică aprovizionarea hipermarketurillor: "Problemele sunt în special pe partea de produse proaspete"

Retailerii au probleme cu aprovizionarea în zonele afectate de viscol, dar au stocuri suficiente (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Avem probleme cu livrările în zonele cu coduri galbene şi portocalii. Nu putem ajunge în Buzău, Brăila, nu găsim camioane cu care să tranportăm marfa, pentru că transportatorilor le este teamă să nu le rămână camioanele blocate. Nu sunt însă probleme care să afecteze clienţii. Magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile", a arătat Nica.

Reprezentantul AMRCR a explicat că, în această perioadă, aprovizionarea funcţionează la 60% dintr-o zi normală.

"Şi furnizorii ajung greu la noi. (...) Problemele sunt în special pe partea de produse proaspete", a explicat Nica.

La rândul său, Gabriel Pâslaru, reprezentantul pentru Relaţii Publice al PROFI, spune că retailerul profită de această pauză între codurile de viscol emise de meteorologi pentru a face aprovizionări suplimentare.

"Au fost nişte întârzieri de livrări, dar magazinele nu au suferit, au stocuri. Profităm de pauza dintre vijelii pentru a face aprovizionări suplimentare. Totul depinde de furnizorii noştri, să ajungă la centrele noastre logistice", a declarat Pâslaru.

AMRCR a fost constituită în anul 2003 şi cuprinde retailerii Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI şi Mobexpert.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben. Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00. Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici