Windows 7 beta, disponibil publicului pentru teste începând de vineri

Windows 7, următorul sistem de operare dezvoltat de Microsoft, va fi disponibil publicului în variantă de test (beta) începând de vineri, iar grupul american susţine că noul software se va încadra în termenele limită pentru lansare.

12 afișări
Imaginea articolului Windows 7 beta, disponibil publicului pentru teste începând de vineri

Windows 7 beta, disponibil publicului pentru teste începând de vineri

Analiştii consideră că lansarea la timp a Windows 7 este una dintre cele mai importante provocări pentru Microsoft în acest an, după ce lansarea oficială a Windows Vista a avut loc în ianuarie 2007 cu o întârziere de până la 15 luni.

Reprezentanţii grupului american au declarat pentru Reuters că dezvoltarea noului sistem de operare se încadrează integral în termenele limită stabilite de Microsoft, însă data lansării nu a fost făcută publică.

Totuşi, un oficial Microsoft a reiterat angajamentul grupului, de a lansa Windows 7 la trei ani după lansarea Vista.

Potrivit unui analist american, piaţa se aşteaptă ca următorul sistem de operare Microsoft să fie lansat în noiembrie 2009.

"Vista a întârziat, iar Microsoft a plătit scump această întârziere", a afirmat acesta, referindu-se la presiunile cu care s-a confruntat grupul din partea acţionarilor şi competitorilor.

Potrivit celui mai mare dezvoltator de software din lume, Windows 7 va cuprinde, printre altele, tehnologia touch screen, care permite utilizatorilor să interacţioneze cu sistemul de operare prin atingerea ecranului.

Totodată, Microsoft a integrat noi funcţii în elementele consacrate ale interfeţei Windows, precum un nou task bar care oferă posibilitatea de a vizualiza toate ferestrele deschise prin trecerea, cu cursorul mouse-ului, peste icoana fiecărui program.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici