Windows 7 mai ieftin decât Vista

Microsoft a anunţat, joi, va comercializa noul sistem de operare Windows 7 pentru utilizatori individuali la un preţ de 119,99 dolari, cu 8% mai mic decât cel al Vista, de 129,99 dolari, întrucât criza economică afectează cheltuielile în domeniul tehnologic.

42 afișări
Imaginea articolului Windows 7 mai ieftin decât Vista

Windows 7 mai ieftin decât Vista (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai mare producător de software din lume a precizat că noul sistem de operare va fi disponibil, pentru utilizatorii unui program Windows, la un preţ de 49,99 de dolari în Statele Unite, începând de vineri şi până la 11 iulie. După încheierea perioadei promoţionale, preţul pentru versiunea Home Premium a Windows 7 va reveni la 119,99 dolari.

Preţul de lansare al Vista a fost de 159,99 de dolari la începutul anului 2007.

Versiunea Profesională a Windows 7 va avea un preţ de 99,99 dolari până la 11 iulie, respectiv 199,99 dolari ulterior. Preţul Vista pentru companii este, în prezent, apropiat de 200 de dolari.

Preţul pentru utilizatorii individuali care achiziţionează pentru prima dată un sistem de operare Windows va fi de 199,99 dolari pentru noul program, cu 17% mai mic decât cel al Vista.

Versiunile pentru Europa nu vor include programul Internet Explorer 8, după ce Comisia Europeană a acuzat grupul american de restricţionarea competiţiei prin includerea în sistemele Windows a unui browser web.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici