Wizz Air a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri din şi spre România, în creştere cu 29%

Wizz Air a transportat anul trecut un număr de 2,7 milioane de pasageri din şi spre România, în creştere cu 29% faţă de 2010, a anunţat joi compania aeriană low cost.

243 afișări
Imaginea articolului Wizz Air a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri din şi spre România, în creştere cu 29%

Wizz Air a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri din şi spre România, în creştere cu 29% (Imagine: Alex Drifter/Mediafax foto)

Compania, care operează de la 15 baze aflate în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Cehia, Serbia şi Lituania, a trasportat în total peste 11 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu 15%.

Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Wizz Air a fost de peste 84%, la nivelul anilor anteriori, se arată într-un comunicat al companiei, care asigură peste 200 de rute în Europa.

"În ciuda provocărilor mediului macro-economic, creşterea înregistrată de Wizz Air a fost una dintre cele mai mari din industria aeriană europeană. 2011 a fost un an important pentru Wizz Air în România prin deschiderea bazei operaţionale de la Tîrgu Mureş", a declarat, în comunicat, József Váradi, CEO Wizz Air.

Wizz Air a mai inaugurat anul trecut alte două baze operaţionale, la Belgrad (Serbia) şi Vilnius (Lituania).

Linia aeriană are 1.500 de angajaţi, dintre care 337 lucrează în România.

Compania operează 51 de rute disponibile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Tîrgu Mureş, iar noile rute anunţate pentru 2012 sunt Bucureşti - Verona (Italia) şi Bucureşti - Palma de Mallorca (Spania).

Flota companiei este compusă din 34 aeronave Airbus A320.

Pe piaţa zborurilor low cost din România mai activează companiile Blue Air, Fly Nikki, German Wings, Easy Jet şi Ryanair.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici