Wizz Air introduce din iarnă noi curse din Cluj spre Koln, Nürnberg, Geneva şi Malmo

Operatorul low-cost Wizz Air introduce, din iarnă, noi curse din Cluj-Napoca spre Koln,Nürnberg, Geneva şi Malmo şi va extinde flota pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din oraş cu o nouă aeronavă de tip Airbus A320, transmite corespondentul MEDIAFAX.

846 afișări
Imaginea articolului Wizz Air introduce din iarnă noi curse din Cluj spre Koln, Nürnberg, Geneva şi Malmo

Wizz Air introduce din iarnă noi curse din Cluj spre Koln, Nürnberg, Geneva şi Malmo

Vicepreşedintele executiv al companiei Wizz Air, John Stephenson, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că a patra aeronavă Airbus A320 va fi alocată Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, ceea ce înseamnă extinderea operaţiunilor de pe acest aeroport şi creşterea capacităţii cu 30 la sută.

De asemenea, vor fi lansate patru noi rute, de două ori pe săptămână, spre Koln, Nürnberg, Malmo şi Geneva, care vor fi operate din octombrie şi decembrie, astfel încât compania va oferi, în total, 20 de rute internaţionale spre zece ţări. Totodată, va creşte şi frecvenţa zborurilor săptămânale spre destinaţii mai vechi, cum sunt Milano, Paris, Roma, Dortmund şi Bologna.

Reprezentantul Wizz Air a adăugat că, probabil, peste cinci ani compania ar putea lansa şi curse aeriene spre destinaţii "scurte”, precum Budapesta.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu”, David Ciceo, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că prezenţa noii aeronave oferă "noi opţiuni internaţionale de călătorie pentru pasageri, dar şi avantaje economice pentru mediul de afaceri din zonă”.

În prezent, Wizz Air operează 84 de rute din România către 40 de destinaţii.

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012.

Operatorul ungar are curse de pe cinci aeroporturi din România, urmând ca din această vară să opereze şi de pe aeroporutul din Craiova, către şase rute.

Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici