Wolfgang Munchau: Dacă euro cade, toate statele vor suferi. Nu sunt foarte pesimist în privinţa României

Wolfgang Munchau a discutat cu jurnaliştii ZF şi a răspuns la întrebările invitaţilor din sală. Citiţi mai jos principalele declaraţii:

969 afișări
Imaginea articolului Wolfgang Munchau: Dacă euro cade, toate statele vor suferi. Nu sunt foarte pesimist în privinţa României

Wolfgang Munchau: Dacă euro cade, toate statele vor suferi. Nu sunt foarte pesimist în privinţa României

Dacă zona euro se va destrăma, toate statele, chiar şi cele care nu au aderat la zona euro vor suferi. Însă nu va fi neapărat rău pe termen lung. Poate 2-3 ani, statele non-euro vor suferi, dar după aceea lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu sunt foarte pesimist în privinţa voastră.

Mai avem cel puţin 9 zile de incertitudine. Dacă se ajunge la un acord, nu înseamnă că vom rezolva criza, dar va fi timp pentru alte soluţii. Dacă nu se ajunge la un acord, zona euro se va destrăma. Sunt de acord cu voi că e probabil înţelept că nu aţi aderat la euro. Sunteţi într-o poziţie infinit mai bună decât alte state.

"Ne aflăm într-un moment în care Uniunea Europeană se află într-un atac al pieţelor. EFSF a fost iniţial pentru state mici, amintiţi-vă de Grecia, însă săptămâna aceasta liderii europeni au fost nevoiţi să accepte că planul a eşuat. În prezent nu există nicio schemă concretă de salvare"

Europa are nevoie de un singur tip de bonduri, însă acest lucru a fost refuzat vehement de cancelarul german Angela Merkel.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici