Yahoo nu se opune unui acord cu Microsoft, dar aşteaptă o ofertă de preluare mai mare

Yahoo! nu se opune unui acord cu Microsoft, dar consideră că cel mai mare producătorul de software din lume ar trebui să plătească mai mult de 31 de dolari pe acţiune dacă vrea să cumpere compania, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului Yahoo nu se opune unui acord cu Microsoft, dar aşteaptă o ofertă de preluare mai mare

Yahoo nu se opune unui acord cu Microsoft, dar aşteaptă o ofertă de preluare mai mare (Imagine: Mediafax Foto)

Precizarea va apărea într-o scrisoare pe care Yahoo! intenţionează să o trimită luni Microsoft, a declarat o persoană apropiată companiei.

De asemenea, Yahoo! va respinge sugetia făcută de Microsoft potrivit căreia operaţiunile companiei de servicii online se deteriorează.

Scrisoarea este răspunsul dat de firma de Internet la termenul de trei săptămâni pe care Microsoft i l-a acordat pentru a accepta oferta de preluare, de circa 42 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a trimis sâmbătă o scrisoare către consiliul de administraţie al Yahoo!, în care a fixat ca termen limită data de 26 aprilie pentru încheierea unui acord între cele două companii, menţionând că în sens contrar producătorul de software va fi nevoit să apeleze direct la acţionarii Yahoo!, inclusiv prin iniţierea unei proceduri de alegere a unui nou consiliu director al companiei de servicii pe Internet.

Termenul limită pentru încheierea acordului este fixat la patru zile după ce Yahoo! va raporta rezultate financiare pentru primul trimestru, şi la doar două zile după ce Microsoft va face acelaşi lucru.

Yahoo! ar putea alege să anunţe rezultatele financiare mai devreme, pentru a demonstra că performanţele companiei sunt favorabile, în pofida condiţiilor dificile cu care se confruntă operaţiunile sale.

Yahoo! a respins în februarie oferta de preluare avansată de Microsoft, care evaluează compania la 42 de miliarde de dolari, întrucât o consideră insuficientă, iar membrii conducerii caută diverse alternative pentru a se apăra împotriva unei eventuale preluări ostile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici