Yahoo vrea să concedieze 15% din angajaţi, aproximativ 1.600 de persoane

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, va anunţa marţi, 2 februarie, planuri de reducere a costurilor, care includ reducerea cu 15% a forţei de muncă a companiei, sau circa 1.600 de locuri de muncă, precum şi închiderea mai multor divizii, au declarat surse apropiate situaţiei pentru WSJ.

508 afișări
Imaginea articolului Yahoo vrea să concedieze 15% din angajaţi, aproximativ 1.600 de persoane

Yahoo vrea să concedieze 15% din angajaţi, aproximativ 1.600 de persoane

Planurile ar putea fi anunţate după publicarea, marţi după închiderea burselor, a rezultatelor financiare ale Yahoo pentru trimestrul al patrulea. Publicaţia nu a specificat care divizii ar putea fi închise.

Investitorii activişti au exercitat presiuni în ultimul timp asupra Yahoo pentru vânzarea diviziei core (cheie) a companiei, chiar dacă o vânzare ar implica plata unor taxe mai ridicate decât în cazul unei separări a operaţiunilor respective într-o entitate distinctă.

Nu este clar dacă planul pregătit de Mayer ar satisface cererile investitorilor, dar reducerea costurilor ar face afacerile Yahoo mai atractive pentru potenţiali cumpărători. Compania Verizon a anunţat că este interesată de o eventuală achiziţie a Yahoo, în timp ce printre potenţialii cumpărători s-ar număra şi firme din media, precum şi fonduri de investiţii, afirmă analiştii.

La mijlocul anului trecut, Yahoo avea circa 11.000 de angajaţi, în scădere de la aproxiamtiv 12.500 angajaţi la finele anului 2014, cu normă întreagă dar şi cu normă redusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici