Yenul japonez atinge minimul ultimilor 34 de ani. Reacţia ministrului de finanţe nipon

Ministrul japonez de finanţe, Shunichi Suzuki, a declarat joi că autorităţile nu vor exclude nicio măsură pentru a face faţă fluctuaţiilor excesive ale cursului de schimb, după ce dolarul a atins un maxim al ultimilor 34 de ani în raport cu yenul, scrie Reuters.

139 afișări
Imaginea articolului Yenul japonez atinge minimul ultimilor 34 de ani. Reacţia ministrului de finanţe nipon

Yenul japonez atinge minimul ultimilor 34 de ani. Reacţia ministrului de finanţe nipon

„Nu ne uităm doar la nivelurile (dolar/yen) în sine, cum ar fi 152 yeni sau 153 yeni (pentru un dolar), ci analizăm şi contextul acestora”, a declarat Suzuki reporterilor. „Ne uităm cu un mare simţ al urgenţei”, a adăugat el.

Suzuki a mai spus că mişcările excesive ale monedelor nu sunt de dorit şi că este important ca monedele să se mişte într-o manieră stabilă, reflectând fundamentele.

Vorbind în parlament, Suzuki a declarat ulterior că, deşi yenul slab are atât merite, cât şi probleme, a fost întotdeauna preocupat de impactul acestuia asupra preţurilor.

Comentariile sale au fost făcute după ce yenul a slăbit peste 153 pentru un dolar, cel mai scăzut nivel din 1990 încoace, în urma publicării miercuri a unor date solide privind inflaţia din SUA. Joi, în Asia, dolarul s-a situat la 152,90 yeni.

Participanţii la piaţă au fost în alertă pentru orice semn de intervenţie asupra yenului din partea autorităţilor japoneze. Japonia a intervenit ultima dată pe piaţa valutară în 2022, mai întâi în septembrie şi din nou în octombrie, pentru a susţine yenul.

La începutul zilei, Masato Kanda, diplomatul principal al Japoniei în domeniul valutar, a declarat că recentele mişcări ale yenului au fost rapide şi că nu ar exclude nicio măsură.

Dar atât Suzuki, cât şi Kanda au refuzat să spună dacă scăderile de peste zi ale yenului au fost considerate excesive şi nu au intensificat avertismentul de a lua „măsuri decisive” împotriva scăderii puternice a yenului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
yen,
japonia,
minim

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici