Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă
Preţul zahărului ar putea fi majorat cu 10-15%, în toamna acestui an, ca urmare a evoluţiei cursului valutar, a creşteriii costurilor la utilităţi şi transport şi a secetei, care ar putea reduce materia primă disponibilă, potrivit Patronatului Zahărului din România.

Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă
"Scumpirea s-ar putea face simţită în lunile octombrie, noiembrie, decembrie, când va fi recoltată sfecla şi va fi o intrare de zahăr pe piaţă. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezintă 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel că o scumpire la zahăr este normală", a declarat directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan.
Totodată, seceta, care ar putea reduce cantitatea de materie primă disponibilă, precum şi evoluţia cursului valutar şi a preţului zahărului la bursele mondiale, influenţează preţul din România.
Producătorii de zahăr au costuri suplimentare odată cu aderarea României la UE, respectiv taxele de restructurare, plătite de producătorii de zahăr din sfeclă, şi cele de producţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lasă fotoliul de la Cotroceni. Liderii se întrec în reacţii, poporul aşteaptă răspunsuri
-
Anamaria Gavrilă, lidera POT, vrea să mergă înainte de suspendarea lui Iohannis deşi preşedintele a anunţat că demisionează
-
Iohannis a demisionat din funcţia de preşedinte. Ce se întâmplă mai departe? Cine preia interimatul şi care sunt atribuţiile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO

