Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă

Preţul zahărului ar putea fi majorat cu 10-15%, în toamna acestui an, ca urmare a evoluţiei cursului valutar, a creşteriii costurilor la utilităţi şi transport şi a secetei, care ar putea reduce materia primă disponibilă, potrivit Patronatului Zahărului din România.

1 afișare
Imaginea articolului Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă

Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă

"Scumpirea s-ar putea face simţită în lunile octombrie, noiembrie, decembrie, când va fi recoltată sfecla şi va fi o intrare de zahăr pe piaţă. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezintă 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel că o scumpire la zahăr este normală", a declarat directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan.

Totodată, seceta, care ar putea reduce cantitatea de materie primă disponibilă, precum şi evoluţia cursului valutar şi a preţului zahărului la bursele mondiale, influenţează preţul din România.

Producătorii de zahăr au costuri suplimentare odată cu aderarea României la UE, respectiv taxele de restructurare, plătite de producătorii de zahăr din sfeclă, şi cele de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici