- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă
Preţul zahărului ar putea fi majorat cu 10-15%, în toamna acestui an, ca urmare a evoluţiei cursului valutar, a creşteriii costurilor la utilităţi şi transport şi a secetei, care ar putea reduce materia primă disponibilă, potrivit Patronatului Zahărului din România.
Zahărul, cu 10-15% mai scump din toamnă
"Scumpirea s-ar putea face simţită în lunile octombrie, noiembrie, decembrie, când va fi recoltată sfecla şi va fi o intrare de zahăr pe piaţă. Costurile la gaz, curent, electricitate, combustibil, care reprezintă 80% din costurile care aduc produsul pe raft, au crescut toate, astfel că o scumpire la zahăr este normală", a declarat directorul executiv al patronatului, Gheorghe Bejan.
Totodată, seceta, care ar putea reduce cantitatea de materie primă disponibilă, precum şi evoluţia cursului valutar şi a preţului zahărului la bursele mondiale, influenţează preţul din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pedro Sánchez ia în calcul demisia. Soția Premierului spaniol este anchetată pentru presupus trafic de influență
-
Expert: Bolile transmise de ţânţari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice
-
Veneţia introduce o taxă de intrare de 5 euro începând de joi
-
Premierul spaniol îşi suspendă îndatoririle publice: Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc
Producătorii de zahăr au costuri suplimentare odată cu aderarea României la UE, respectiv taxele de restructurare, plătite de producătorii de zahăr din sfeclă, şi cele de producţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO